Pysäköinninvalvonta on tärkeä näkökulma, kun pyritään ylläpitämään järjestystä ja tehokasta pysäköintiä liike- ja taloyhtiöiden piha-alueilla.
Pysäköinninvalvonta voi auttaa ratkaisemaan pysäköintiongelmat, parantaa turvallisuutta ja varmistaa, että pysäköintipaikat ovat käytettävissä niille, joilla on siihen oikeus.
Pysäköinninvalvonnan oikea toteutus Aimo Parkin avulla voi olla arvokas investointi liike- tai taloyhtiöllesi. Tavoitteenamme on auttaa sinua tekemään informoituja päätöksiä ja saavuttamaan halutut tulokset pysäköinninvalvonnan avulla.
Aimo Park tarjoaa monipuolisia pysäköinninvalvonnan ratkaisuja kuin myös käyttäjäystävällisiä hallintajärjestelmiä, joiden avulla pysäköinninvalvonta voidaan automatisoida ja hallita helposti.
Onko kiinteistölläsi väärinpysäköintiä pysäköintialueilla, pelastusteillä tai ovatko esimerkiksi vieraspaikat jatkuvasti muiden kuin asukkaiden vieraiden käytössä? Työllistääkö pysäköintiongelmat sinua tai kollegoitasi? Etsitkö pysäköinninvalvontaa?
Pysäköinninvalvonta liikekiinteistölle räätälöidään aina kiinteistönedustajan kanssa kiinteistön tarpeiden mukaan. Kaupallisten kiinteistöjen pysäköinninvalvonnan tavoitteena on auttaa asiakkaitamme tekemällä pysäköinnistä turvallista, selkeää sekä..
Minulla on liikkumisesteisen pysäköintilupa ja olen silti saanut valvontamaksun. Mitä tehdä?
Onko lupa ollut pysäköinnin aikana näkyvällä paikalla auton kojelaudalla? Suositeltavaa olisi kiinnittää lupa esimerkiksi tuulilasin alalaitaan. Mikäli liikkumisesteisen pysäköintilupa ei ole ollut näkyvällä paikalla pysäköinnin aikana, on kyseessä pysäköintivirhe. Näin on asian ratkaissut Oulun hallinto-oikeus ratkaisussaan Oulun HAO 06.06.2005 05/0251/1. Aimo Park noudattaa ratkaisukäytännöissä tätä oikeuskäytäntöä.
Miten pysäköintikiekon aika asetetaan?
Saapumisajaksi pysäköintikiekkoon on merkittävä pysäköinnin alkamista seuraava tasa- tai puolitunti, siitä riippuen kumpi ajankohta on aikaisempi. Esimerkiksi pysäköitäessä auto klo 10.15 tulee kiekko asettaa osoittamaan klo 10:30. Merkittyä saapumisaikaa ei saa muuttaa. Pysäköintikiekon pääperiaate on, että kiekkoa käytetään vain silloin, kun se on pakollista.
Miten selvitätte pysäköintivirheet?
Valvojamme ottavat valokuvan jokaisesta autosta, jolle valvontamaksu annetaan. Autoilijan reklamoidessa saamastaan pysäköintivalvontamaksusta tutkimme autosta ottamamme valokuvat, joiden perusteella ratkaisemme saapuneet reklamaatiot. Tämän jälkeen laadimme vastineemme reklamaatioon. Reklamaatiot käsitellään huolellisesti, ja tavoitteena on oikeudenmukainen lopputulos.
Kuinka nopeasti vastine reklamaatioon tulee?
Käsittelemme reklamaatiot saapumisjärjestyksessä. Reklamaatioiden käsittelyaika on noin 2 viikkoa.
Mitä tietoja minun tulee antaa reklamaatiossa?
Reklamaatiossa tulee olla reklamaation syy/peruste, asian numero, auton rekisterinumero, valvontamaksun antamisaika sekä yhteystiedot, minne vastine lähetetään.
Miten minun pitää toimia, kun olen tehnyt reklamaation?
Lähetettyäsi reklamaation, ei kyseistä valvontamaksua tarvitse suorittaa, ennen kuin olet saanut kirjallisen vastineemme.
Mikä on sakon ja valvontamaksun ero?
Aimo Parkin antamassa valvontamaksussa ei ole kysymys sakosta eikä kunnallisen pysäköinninvalvojan määräämästä julkisoikeudellisesta pysäköintivirhemaksusta.
Kyseessä on yksityisen pysäköintialueen haltijan yksityisoikeudellinen oikeus asettaa pysäköinnille sopimusehtoja. Ehdot ilmaistaan selkeästi Aimo Parkin alueelle asettamissa kylteissä, sekä asukaspysäköintitapauksissa myös vuokranantajan käyttöön annetussa pysäköintiluvassa.
Millä perusteella Aimo Parkilla on oikeus pysäköinninvalvontaan?
Tieliikennelain (TLL) pykälässä 28.2 todetaan, että pysäköinti yksityisellä alueella ilman kiinteistön omistajan tai haltijan lupaa on kielletty. Yksityisellä alueella pysäköidessään autoilijalla on lisäksi TLL 28 §:ssä säädetystä kiellosta johtuva velvollisuus selvittää alueella voimassa olevat pysäköintiehdot. Tekemällä pysäköinninvalvontasopimuksen kanssamme kiinteistön haltija valtuuttaa Aimo Parkin valvomaan alueen pysäköintiä. Tällöin Aimo Parkilla on oikeus harjoittaa pysäköinninvalvontaa tilaajan hallitsemalla alueella. Pysäköintialueille asennetaan opastintaulut, joissa kerrotaan pysäköinnin ehdot ja näissä kylteissä olevia pysäköintiehtoja tulee aina noudattaa.
Mitä tapahtuu, jos en maksa saamaani valvontamaksua?
Maksamattomat laskut käyvät läpi normaalin muistutus- ja perintäprosessin. Sen jälkeen maksamattomille saataville haetaan maksutuomio käräjäoikeudesta. Maksutuomion jälkeen saatava voidaan periä ulosotossa.
Valvontamaksu peritään saatavien perinnästä annetun lain mukaisesti noudattaen hyvää perintätapaa. Viimekädessä saatava tullaan perimään käräjäoikeudessa nostettavalla kanteella. Maksamalla valvontamaksun eräpäivään mennessä vältyt perintäkuluilta.
Aimo Park on tehnyt sopimuksen maksumuistutuspalvelusta ja valvontamaksujen perinnästä Svea Perintä Oy:n kanssa. Maksamattomat valvontamaksut siirretään heille perittäväksi.
Voinko valittaa saamastani valvontamaksusta?
Valvontamaksusta voi valittaa tekemällä kirjallisen reklamaation Aimo Parkille. Jos olet tyytymätön Aimo Parkilta saamaasi kirjalliseen vastaukseen, voit pyytää neuvoa kunnalliselta kuluttajaneuvojalta ja/tai antaa asian kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi.